Arbejdsglæde

- en glæde for alle

Hvad er det, der skaber arbejdsglæde? Det er måske en god løn, måske gode kolleger eller nogle rigtig gode arbejdsforhold. Når man stiller spørgsmålet ud i de fleste organisationer, så får man ofte svaret: "At det handler om de mennesker man er sammen med og deres adfærd".

Man kan også undre sig over, hvor mange timers frivilligt arbejde, der bliver præsteret i forskellige foreninger og klubber. I denne adfærd ligger måske noget af forklaringen på, hvorfra energien kommer. Det er utroligt, så meget der undertiden gemmer sig af ressourcer i en organisation. Kunne man bare få denne energi op til overfladen og ud i fri form i det daglige arbejde. Hvis man er sammen med de rette personer, og man har det godt og måske også sjovt, så er der optimale muligheder for, at få mere ud af virksomhedens organisation. Hvis man så oven i købet foretager sig noget, der interesserer en, så er mulighederne helt optimale.

Det kan næsten lyde som udnyttelse, men der er ingen tvivl om, at det er en af de allerstørste "energiindsprøjtninger", man kan give en organisation. Nemlig at skabe rum til at have det godt og sjovt.

Få frigivet noget af den energi, der skjuler sig i organisationen. Der er udsædvanligt stort potentiale i at sikre sine medarbejdere en hverdag med godt humør. Få indsigt i hvorfra energien kommer, hvad der motiverer os, og også hvorledes det er meget forskelligt fra person til person. I denne forbindelse handler det om at få afklaret, hvorledes man finder energien både individuelt og i en gruppe.

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i "Fish-filosofien" og bruger også filmen omkring denne filosofi, når jeg gennemfører seancer omkring arbejdsglæde. Det er selvfølgelig på grund af, at de lidt "gale" gutter i "Seattle Fish Market" er helt perfekte eksempler på, at de er sammen om at drive en forretning.

Som en af dem siger: "Vi er nok lidt tossede alle sammen, derfor går det så godt."

Nogle overskrifter som jeg især finder vigtige:
  • Noget om værdier og motivation
  • Kommunikation er en uundværlig del af dagligdagen
  • Menneskers forskellighed
  • Kreativitet - hvordan skaber vi den
  • Hvad kendetegner en energisk organisation
  • Et eksempel på hvordan det kan gøres
  • Målsætninger og handlingsplaner

"Lykkens hemmelighed er ikke at gøre det man gerne vil gøre,  men at kunne lide det man skal gøre"(James Barrie)

Meldgaard Consulting | Elvirasvej 5, 7100 Vejle - Denmark | Tlf.: 40419295